dimarts, 5 d’agost del 2008

L'atur és un acte de discriminació?


El número de persones aturades va pujar durant el mes de juliol a Españññña a 36.492. Així ho demostra les dades oficials que mensualment publica el Ministerio de Trabajo e Inmigración (http://www.tt.mtas.es/periodico/laboral/200808/Julio08%20pdf.pdf).
Si hom repasa per sobre les dades, veurà que de les 36.492 persones que van passar a l'atur durant el setè mes de l'any, 1.808 van ser dones i 34.684 van ser homes. Traduït a percentatges, això vol dir que del total de nous aturats que es van registrar durant el mes de juliol, el 4,95% van ser dones i el 95,05% van ser homes. I tothom es queda tan ample!
Estem davant d'un cas de discriminació per qüestions de sexe, o quan el subjecte discriminat són les persones de sexe masculí no es tracta de discriminació? A què espera la flamant Ministra d'Igualtat per sortir davant dels mitjans de comunicació i denunciar aquest fet tan discriminatori emprant un llenguatge nou i innovador que consisteix en dir "los miembros y las miembras"? El Govern de Regne d'Españññña endegarà mesures concretes per pal·liar l'atur entre les persones de sexe masculí? Les ONG iniciaran programes concrets contra la discriminació que suposa que del total d'aturats del mes de juliol de 2008 a Españññña un 95%, és a dir la pràctica totalitat, siguin homes? Sortiran les persones de sexe masculí al carrer per reivindicar la discriminació que pateixen quan es tracta de quedar-se sense feina? S'organitzaran manifestacions massives a la capital del Regne i a les principals ciutats on els súbdits españñññols reclamaran la paritat també en l'atur? Entitats del teixit social españñññol i català engegaran programes concrets destinats exclusivament a les persones de sexe masculí (
i explícitament betats a les dones) per tal de reinserir-los al mercat laboral? Amb seguretat de no equivocar-me, la resposta a totes aquestes preguntes és NO. I qualsevol persona amb dos dits de front veurà que són propostes demagògiques, hipòcrites i amb molt poc sentit (encara que malauradament la flamant Ministra d'Igualtat sí que surt a fer declaracions que innoven en el llenguatge i que li costen moltes crítiques; els genis sovint són incompresos en el seu temps!).
Tanmateix, i si la dada hagués estat a la inversa, és a dir, que del total de persones que s'han quedat sense feina durant el juliol, el 95% haguéssin sigut de sexe femení, què hauria passat? The answer, my friend, is blowing in the wind!