dilluns, 28 de juliol del 2008

Els astronautes mengen “picatostes” cruixents?



En un primer moment podria semblar una pregunta irrellevant i gratuïta, al nivell d’altres preguntes tan aparentment frívoles com de què fan olor els núvols o de què s’alimenta un campió.

Tanmateix, i després de l’indubtable xoc intel·lectual causat inicialment per la qüestió, hom es pot sentir empès a demanar-se què redimonis és un “picatoste”. Jo he estat incapaç de trobar una traducció prou acurada a la nostra llengua d’aquesta paraula castellana que la Real Academia de la Lengua Española recull en el seu diccionari com una llesca petita de pa torrada amb mantega o fregida.

Un cop aclarit això, qualsevol ésser humà amb una certa activitat mental es tornarà a sorprendre de la pregunta, tan aparentment estúpida. Amb una injusta lleugeresa hi haurà qui pensarà que qui no té feina el gat pentina, però el cert és que darrere d’aquesta frase interrogativa, en aparença només destinada a omplir la quota mensual d’entrades d’un blog, s’hi amaga un gran avenç alimentari per a la humanitat i qui sap si en el futur per als animals de companyia o fins i tot de granja. I és que si hom adquireix un sobre de sopes deshidratades que incorporin tan gustós acompanyament (l’autor recomana entusiasmadament “Pollo con picatostes”) i corre esmaperdut a la cuina de casa seva per dur a terme la preparació del brou, s’adonarà que malgrat abocar un got d’aigua bullint a la tassa, els “picatostes” continuen estant cruixents, com a bons “picatostes” que han de ser, fins i tot després de transcorreguts 10 minuts de la preparació del plat. Ja se que si l’home (la dona no. Discriminació?) ha arribat a la Lluna, hom no s’hauria de sorprendre que després d’afegir aigua bullint a un tros de pa deshidratat, aquest continuï mantenint la seva textura trencadissa durant llarga estona, però cal pensar que la humanitat encara no ha trobat una solució acceptable a problemes molt més quotidians com el fet que la boca de sortida de l’envàs de quetxup o de mel quedi permanentment enganxós després del primer ús.

2 comentaris:

ari dragonet ha dit...

Bona pregunta!
I... bona reflexió!

o_O

Anònim ha dit...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel