dijous, 17 de gener del 2008

Sarko i Bruni


El primer objectiu d'aquesta entrada és el de rectificar part de les paraules que vaig escriure en l'entrada del dia 6 de novembre de l'any passat, quan vaig escriure: "Faria bé el senyor Sarkozy, al qual hom li suposa força menys mediocritat intel·lectual que al lamentable ex president espanyol (José Maria Aznar), de fer les posades en escena justes i necessàries per no haver d’acabar fent conferències en una universitat americana tot parlant un anglès macarrònic." I és que a la vista dels últims sis mesos de la vida sentimental del Président de la Republique, és evident que no pot ser de cap manera que aquest senyor acabi fent conferències en una universitat americana tot parlant un anglès macarrònic, entre altres coses perquè un francès sempre parla francès allí on va i sap positivament que tothom entén la llengua més bonica del món, faltaria més!. Tampoc és qüestió de frivolitzar, però està clar que Sarko (així l'anomenen els francesos, amb la seva indolent afició d'escurçar els noms) ha aconseguit que una de les models més famoses dels noranta s'hagi fixat en ell, encara que només sigui per l'eròtica del poder o per les ganes de ser primera dama de l'hexàgon. Perquè és ben evident que es miri per on es miri Carla Bruni no és ben bé Ana Botella, malgrat ser tan poc afortunat de no conèixer personalment a la primera i tenir tan bona fortuna de no conèixer personalment la segona. Tanmateix, sembla que als francesos no els agrada del tot la situació (que inclou rumors insistents de boda ja consumada) a jutjar pels índex de popularitat del seu estimat president.
I això entronca amb el segon objectiu d'aquesta entrada. Jo no he entès mai perquè la vida privada dels polítics influeix tant en la seva popularitat! Si Clinton es fumava un cigar havà amb Monica Lewinsky o si Sarkozy es casa amb Carla Bruni i la passeja per Eurodisney i Petra, són afers privats dels dos mandataris que mentre no tinguin influència negativa sobre el rumb de l'estat no haurien d'afectar a la opinió pública. Això fa preguntar-me què passaria a al nostre país si demà hom es despertés amb la notícia que en Montilla s'ha divorciat de la seva dona i que tres mesos més tard es passeja per Port Aventura amb la Judit Mascó.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Apreciat Josep: No tindries pas la foto que mostres de la bella Carla sense els "mini-Sarkozys" molestos que fan la guitza als meus ulls???

I si de passada li pots treure el llençol, doncs també me l'envies!

Roger

Ctesifone ha dit...

Home, la foto original és sense els petits Sarkozys, però per no contrariar els Président de la République m'he estimat més incloure'ls. Si a Españññññññña es segresten revistes i se'ls imposen 3.000 € de multes per publicar l'hereu de la corona copulant amb la consort, no voldria causar un incident diplomàtic per publicar la primera dama francesa lleugereta de roba!